یک شبکه حرفه ای شامل چه قطعاتی می شود؟

 اگر شما قصد راه اندازی یک سیستم شبکه در سازمان یا کسب و کار خود را دارید، حتماً این سؤال ها برای شما پیش آمده است که چه تجهیزاتی برای شبکه باید خریداری کنم؟ راه اندازی یک سیستم شبکه چه نکاتی دارد که باید آنها را بدانم؟ از کدام شرکت تجهیزات شبکه خود را خریداری کنم؟ و ده ها سؤال دیگر.

البته اگر شما تأمین کننده مناسب و قابل اعتمادی برای خدمات و تجهیزات شبکه خودتان پیدا کنید، به همه این سؤال ها پاسخ خواهد داد و  شما را راهنمایی خواهد کرد. اما بهتر است خودتان نیز کمی درباره شبکه و تجهیزات مربوط به آن بدانید تا بهتر بتوانید به تأمین کننده خودتان اعتماد کنید.

به طور کلی تجهیزات شبکه به دو گروه تجهیزات اکتیو و تجهیزات پسیو تقسیم می شوند.

تجهیزات شبکه اکتیو شامل چه چیزهایی می شوند؟

تجهیزات شبکه اکتیو شامل موارد زیر هستند:

1ـ سرور

سرور به عنوان مهم ترین قطعه در شبکه ها است که از آن به عنوان قلب تپنده هر سیستم شبکه یاد می شوند. در محیط های مختلف، سرور وظیفه تأمین منابع پردازشی مورد نیاز کلاینت ها را دارد.

2ـ هاب شبکه

هاب شبکه دستگاهی است که امکان اتصال تجهیزات مختلف به شبکه را فراهم می کند. هاب سیگنال هایی که پس از طی مسافت های طولانی روی کابل ها ضعیف می شوند را تقویت می کند بنابراین امکان استفاده از آن به عنوان یک تکرار کننده وجود دارد.

3ـ سوئیچ شبکه

سوئیچ نیز کارکردی شبیه هاب دارد، با این تفاوت که یک تجهیز هوشمند است. سوئیچ زمانی که بسته ای را دریافت می کند بر مبنای مک آدرس یا آدرس آی پی دستگاه بسته را برای گره صحیح ارسال می کند و در نتیجه بسته برای همه پورت ها ارسال نمی شود.

4ـ بریج

بریج در واقع یک پل ارتباطی است که امکان اتصال دو شبکه مجزا به یکدیگر را فراهم می کند.

5ـ روتر

هنگامی که قصد اتصال دو شبکه محلی به یکدیگر را دارید به ابزاری برای اتصال شبکه ها به یکدیگر نیاز خواهد بود. مودم روتر وسیله ای برای برقراری سامانه ها به یکدیگر از طریق کابل یا شبکه بدون سیم است.

6ـ مودم

کارکرد مودم ها در شبکه به این شکل است که سیگنال های دیجیتال توسط مودم به سیگنال های انالوگ با فرکانس های مختلف تبدیل می شود و به مودم مقصد انتقال داده می شود. در واقع دستگاه مودم برای منتقل کردن سیگنال های دیجیتال از طریق خطوط تلفن آنالوگ استفاده می شود.

7ـ اکسس پوینت

در شبکه های بی سیم به اکسس پوینت نیاز است تا کلاینت هایی که دورتر از روتر قرار دارند اجازه اتصال به شبکه بی سیم را داشته باشند.

8ـ ریپیتر

ریپیتر یا تکرار کننده یک دستگاه الکترونیکی است که سیگنال های دریافتی را تقویت می کند. در واقع این دستگاه یک سیگنال را دریافت کرده و با قدرت بیشتری ارسال می کند تا مسافت طولانی تری را طی کند.

9ـ gateway

گیت وی ها همانند مترجمی میان توپولوژی های شبکه مانند اتصال سیستم باز (OSI) و پروتکل کنترل انتقال/پروتکل اینترنت (TCP/IP) هستند.

10ـ پرینت سرور

در برخی از سازمان ها لازم است که بدون وجود یک کامپیوتر، چاپگری به اشتراک گذاشته شود تا کاربران از طریق شبکه به آن متصل شوند. در این صورت یک پرینت سرور نیاز است.

11ـ کارت شبکه

کارت شبکه مکانیزم برقرار ارتباط با کامپیوتر با شبکه و سایر دستگاه های متصل به شبکه را انجام می دهد.

12ـ فایروال

فایروال ها وظیه تأمین امنیت شبکه و عدم اجازه دسترسی به کاربران غیر مجاز را بر عهده دارند.

تجهیزات پسیو شبکه نیز شامل موارد زیر هستند:

در ادامه به لیست کامل تجهیزات پسیو شبکه می پردازیم:

1ـ کابل شبکه

مهمترین بخش شبکه کابل ها هستند که نیاز اولیه ارتباطی را فراهم می کند.

2ـ کانکتورها (اتصالات شبکه)

کانکتورهای شبکه شامل کیستون ها، پچ پنل ها و سوکت ها هستند.  پچ پنل ها دستگاهی مستطیل شکل هستند که دارای 24 و یا 12 پورت هستند و درون رک قرار می گیرند. کیستون و سوکت هم برای برای انتقال بهتر داده ها و جلوگیری از تلفات سیگنال استفاده می شوند.

3ـ پچ کورد

پچ کورد ها همان کابل‌های شبکه هستند  اما طول این وسیله نسبت به کابل کمتر است. این پچ کوردها هستند که اطلاعات را از سیستم اصلی به شبکه به جریان خواهند انداخت. معمولا طول این سیم از ۵ متر کمتر است و در مدل های فیبر نوری و کابل مسی در بازار موجود است.

4ـ رک

رک یک جعبه سیاه است که تجهیزات اکتیو شبکه درون آن قرار می گیرند و وظیفه آن نگهداری و تامین امنیت فیزیکی شبکه است.

5ـ داکت

داکت ها برای نظم دهی و جلوگیری از خرابی کابل ها مورد استفاده قرار می گیرند.

6ـ ترانک

ترانک‌ها همان داکت ها هستند و وظیفه نگهداری و محافظت از کابل شبکه را دارد. تفاوت اصلی این وسیله با داکت این است که ترانک‌‌‌‌‌‌‌ها بزرگتر هستند و فضای بیشتری را در اختیار تکنسین شبکه می‌گذارند تا وسایل را از داخل آن عبور دهند.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *