سرور مجازی چیست؟
در این مقاله قصد داریم کمی شما را به سرورهای مجازی، کاربرد آنها و مزایا و معایب آنها آشنا کنیم. اگر شما در مرحله انتخاب هاست یا سرور برای وبسایت، دیتابیس یا اپلیکیشن خود هستید، این مقاله می تواند شما را با کلیات موضوع آشنا کند و به شما کمک کند تا انتخاب آگاهانه تری در این خصوص داشته باشید. به شما توصیه می کنیم که سایر مقالات این وبسایت را بخوانید تا با اطلاعات کامل تری سرور مورد نظر خود را انتخاب کنید.
سرور چیست؟
سرور در لغت به معنای سرویس دهنده است و در اصطلاح کامپیوتری است که همیشه روشن و قدرتمند است و کاربران در زمان های متفاوت از آن انتظار پاسخ به درخواست های خود را دارند. در واقع، سرور کامپیوتری با قدرت پردازش بالا و هسته اصلی هر شبکه کامپیوتری است. به طور معمول، سرور وظیفه انجام پردازشهای سنگین و به اشتراک گذاری فایل ها و منابع شبکه مانند چاپگرها و نرم افزارهای مختلف مالی، اداری، اتوماسیون، مدیریت ارتباط با مشتری و غیره را بر عهده دارد.
سرور مجازی چیست؟
سرور مجازی که به آن VPS (مخفف Virtual Private Server) یک کامپیوتر مجازی است که همیشه آنلاین، در دسترس و پر سرعت است. سرور مجازی در واقع بخشی از سرور اختصاصی با ویژگی های مشابه و البته مقرون به صرفه تر از آن است. سرور مجازی معمولاً به صورت 24 ساعته روشن و آماده ارائه خدمت هستند و در کل 24 ساعت دارای اینترنت پر سرعت هستند. سرورهای مجازی متناسب با کارای مورد نیاز انواع مختلفی دارند که برخی از آنها عبارتند از:
- سرور مجازی لینوکس
- سرور مجازی ویندوز
- سرور مجازی ترید
- سرور مجازی میکروتیک
کاربردهای سرور مجازی
1ـ وب سرور: برای استفاده در سایت های پربازدید
بیشترین کاربرد سرور مجازی در وب سایت هایی مانند فروشگاه های اینترنتی که نیازمند بازدید و تراکنش بالاتر، فضای ذخیره سازی با حجم بالاتر و پردازنده قدرتمند تر هستند است.
2ـ ایمیل سرور: استفاده جهت میل سرور بدون محدویت تعداد ارسال ایمیل در روز در مقایسه با سرویس اشتراکی
3ـ اپلیکیشن سرور: جهت راهاندازی اپلیکیشن خاص با منابع اختصاصی
3ـ دیتابیس سرور: عدم محدودیت استفاده از حجم دیتابیس در استفاده از سرور مجازی
در برخی از سرویسهای اشتراکی میزان فضای ذخیرهسازی دیتابیس متناسب با درصدی از حجم پلان اشتراکی یا نهایتا به اندازه حجم سرویس اشتراکی خواهد بود، در صورتیکه سرور اختصاصی مجازی بدون این محدودیت، فضای ذخیرهسازی بیشتری در مقایسه با سرویس اشتراکی در اختیار وبسایت میگذارد.
5ـ ارتقای عملکرد وب سایت: با میزبانی بخشهای متفاوت سایت روی ماشینهای مجازی کوچکتر
مزایای سرور مجازی
1ـ کاهش هزینه ها: با توجه به این که بخشی از سرور اختصاصی واقعی را دریافت می کنید، هزینه چنین سرورهایی بسیار کمتر از سرورهای اختصاصی است؛
2ـ تفکیک: هر سرور مجازی از سرورهای دیگر در همان پلتفرم جدا می شود و هیچ تأثیر مستقیمی از فعالیت و سفارشی سازی یک سرور بر سرور دیگر وجود ندارد.
3ـ عملکرد: عملکرد سرور مجازی به شکل قابل توجهی بالاتر از سرور اشتراکی و کمی کمتر از سرور اختصاصی است، از آنجایی که مقداری از منابع را از نظر مصرف CPU، حافظه و RAM اختصاص داده است؛ مجازی سازی برای وب سایت های کوچک و متوسط بهترین کارایی را دارد.
4ـ امنیت: با توجه به این که سرورهای جداگانه از یکدیگر جدا می شوند، هر وب سایت سیستم عامل و منابع خود را دارد، این امر نفوذ سرور دیگری به امنیت را دشوار می کند، همچنین در مقایسه با میزبان های وب اشتراکی، میزبانی VPS از امنیت بسیار بهتری برخوردار است؛
5ـ قابلیت سفارشی سازی: اکثر برنامه های سرور مجازی را می توان سفارشی کرد تا شما فقط بر اساس منابعی که نیاز دارید هزینه مورد نظر را پرداخت کنید؛
6ـ کنترل بیشتر و دسترسی روت: بر خلاف هاست اشتراکی، میزبانی سرور مجازی دسترسی ریشه را در اختیار کاربر قرار می دهد که به نوبه خود به شما امکان می دهد اسکریپت ها و نرم افزارهای سفارشی را نصب کنید؛
معایب سرور مجازی
1ـ تعمیر و نگهداری: از آنجایی که هر وب سایت دارای سیستم عامل و سایر نرم افزارهای خاص خود است، برای میزبان وب بسیار دشوار است که تمام سیستم عامل را حفظ کند و حداکثر زمان آپدیت را تضمین کند، عوامل زیادی مانند امنیت، نگهداری و بروز رسانی به آن متصل است.
2ـ پیکربندی و مدیریت دشوار: بر خلاف هاست های اشتراکی که عمدتاً راه اندازی بسیار آسانی دارد، راه اندازی میزبانی سرور مجازی دشوارتر است. بسیاری از نرم افزارها و خدمات آن باید به صورت دستی پیکربندی شوند که می تواند برای مبتدیان دلهره آور باشد.
با توجه به مطالب بیان شده شما می توانید بسته به نیاز خود انتخاب آگاهانه ای در خصوص سرورهای مجازی داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)