ذخیره سازی ابری چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
بسیاری از کسب و کارهای کوچک و متوسط ممکن است برای ذخیره سازی فایل های مربوط به وبسایت و یا نرم افزارهای کاربردی خود نیاز به یک فضای ذخیره سازی داشته باشند. اما برای هر کسب و کاری خرید تجهیزات ذخیره سازی یا حتی اجاره این فضا مقرون به صرفه نباشد. با همین خاطر، به این کسب و کارها فضای ذخیره سازی ابری پیشنهاد می شود.
فضای ابری چیست؟
فضای ابری یا همان Cloud Storage یک مدل سرویس رایانش ابری (Cloud Computing) است که به کاربران این اجازه را می دهد تا دیتاها و اطلاعات را در مکانی خارج از حافظههای فیزیکی مانند کامپیوترها ذخیره کنند. حافظه هایی که از طریق اینترنت به آن دسترسی دارید.
رایانش ابری در واقع اصطلاحی است که ارائه هرگونه سرویس میزبانی شده در بستر اینترنت را توصیف میکند.Cloud نیز در مفهومی جدا از معنای لغوی آن (ابر)، به نوعی فضای مجازی گفته میشود که امکان ذخیرهسازی اطلاعات و دسترسی به آنها در هر جایی از جهان را با استفاده از اینترنت میسر میکند. ما در مقاله زیر صفر تا صد موضوع رایانش ابری را شرح دادهایم که پیشنهاد میکنیم حتما مطالعه کنید.
ذخیره سازی در فضای ابری چیست؟
ذخیره سازی در فضای ابری در واقع وابستگی کاربران را از حافظه فیزیکی از بین می برد. فرض کنید که شما یک وبسایت با 2 گیگ فایل مرتبط دارید. به راحتی می توانید این وبسایت را در فضای ابری قرار دهید تا کاربران به واسطه اینترنت به آن دسترسی داشته باشند. یا فرض کنید شما مقداری فایل دارید که قصد دارید آن را در فضایی ذخیره کنید که بتوانید از هر جایی به آن دسترسی داشته باشید. این کار به کمک ذخیره سازی در فضای ابری امکان پذیر است.
مزایای ذخیره سازی در فضای ابری
ذخیره سازی در فضای ابری مزایایی دارد از جمله:
1ـ مدیریت خارج از سایت: اگر بخواهید از فضای ابری استفاده کنید، ارائه دهنده سرور ابری مسئولیت نگهداری و محافظت از داده های شما را بر عهد می گیرد. به این ترتیب کارکنان شما درگیر مدیریت و نگهداری این تجهیزات نیستند.
2ـ اجرای سریع: استفاده از فضای ابری روند تنظیم و افزودن قابلیت ذخیره سازی شما را تسریع می کند.
3ـ مقرون به صرفه بودن: هزینه استفاده از فضای ابری نسبت به خرید تجهیزات فیزیکی بسیار کمتر است.
4ـ مقیاس پذیری: با استفاده از فضای ابری، ارتقای این فضا بسیار راحت تر از ارتقای تجهیزات فیزیکی است. بنابراین شما در این بخش به صورت مقیاس پذیری می توانید به فعالیت خود ادامه دهید.
معایب ذخیره سازی در فضای ابری
معایب استفاده از فضای ابری عبارتند از:
1ـ امنیت: در هر صورت امنیت فضای ابری نسبت به اینکه داده ها در فضای ذخیره سازی خودتان ذخیره شوند کمتر است. البته ارائه دهندگان سرویس های ابری همواره به دنبال بهبود امنیت خدمات خود هستند.
2ـ امکان کنترل: در فضای ابری امکان کنترل و انتقال داده ها به دلیل اینکه نگهداری و مدیریت توسط شخص دیگری انجام می شود سخت تر خواهد بود.
3ـ تأخیر: در استفاده از فضای ابری باید با این موضوع کنار بیایید که دسترسی به داده ها و تغییرات مد نظر از طریق اینترنت صورت می گیرد و سرعت اینترنت می تواند یک محدود کننده برای شما باشد.
4ـ انطباق با مقررات: صنایع و تجارتهای خاصی مانند مراقبت های بهداشتی و مسائل پولی و مالی باید از قوانین سخت گیرانه مربوط به حفظ امنیت داده ها و مقررات بایگانی پیروی کنند که در این صورت ممکن است از استفاده ابر ذخیره سازی برای برخی ازفایل ها مانند سوابق پزشکی و ثبت سرمایه گذاری توسط شرکت ها جلوگیری کند.
در این مقاله ما آنچه در خصوص استفاده از فضای ذخیره سازی ابری نیاز است که بدانید را به شما گفتیم. تصمیم گیری در خصوص استفاده یا عدم استفاده از این فضا با شماست.÷
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)