نکاتی در خصوص انتخاب سیستم عامل سرور
در این مقاله قصد داریم شما را در انتخاب سیستم عامل برای سرور راهنمایی کنیم. برای این کار ابتدا تعاریف لازم را ارائه می کنیم و سپس نکاتی در خصوص انتخاب سیستم عامل سرور را بیان می کنیم.
سرور چیست؟
سرور در لغت به معنای سرویس دهنده است و در اصطلاح کامپیوتری است که همیشه روشن و قدرتمند است و کاربران در زمان های متفاوت از آن انتظار پاسخ به درخواست های خود را دارند. در واقع، سرور کامپیوتری با قدرت پردازش بالا و هسته اصلی هر شبکه کامپیوتری است. به طور معمول، سرور وظیفه انجام پردازشهای سنگین و به اشتراک گذاری فایل ها و منابع شبکه مانند چاپگرها و نرم افزارهای مختلف مالی، اداری، اتوماسیون، مدیریت ارتباط با مشتری و غیره را بر عهده دارد.
سیستم عامل سرور چیست؟
سیستم عامل با در اختیار گرفتن منابع کامپیوتر، بستری برای اجرا شدن نرم افزار کاربردی فراهم میک ند. خدماتی توسط سیستم عامل به این برنامه های کاربردی و در نتیجه کاربر ارائه می شود. در واقع برای استفاده از سخت افزار کامپیوتر (سرور) نیاز به یک نرم افزار برای دادن دستور به سرور داریم. سیستم عامل ها در شبکه دستوراتی که کاربر از طریق ابزارهای ورودی (صفحه کلید یا ماوس) وارد می کند را به سختافزار منتقل می کنند و نقش یک واسط ارتباطی بین کاربر و سختافزار کامپیوتر را ایفا می کنند.
سیستم عامل به عنوان الزامی ترین بخش سرور اختصاصی شناخته می شود. نصب این بخش اساسی سرور باید توسط تأمینکننده هاست سرور شما و یا تیم فنی سازمان صورت بگیرد. سرورهای اختصاصی به طور پیشفرض فاقد سیستم عامل هستند و انتخاب نوع آن بر عهده شماست.
چه سیستم های عاملی برای سرور وجود دارد؟
به طور معمول دو نوع سیستم عامل شامل سیستم عامل ویندوز و سیستم عامل لینوکس برای سرور وجود دارد. در ادامه توضیحات مختصری در خصوص این دو نوع سیستم عامل ارائه می کنیم:
سیستم عامل ویندوز
سیستم عامل ویندوز مایکروسافت به طور گستردهای در سطح جهان روی سرورها نصب شده است و رقم تقریبی بیش از 1.5 میلیارد دستگاه در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است. توجه داشته باشید که ویندوز هم در سرور اختصاصی و هم در یک کامپیوتر خانگی قابل نصب است اما راهاندازی آن در این دو بسیار متفاوت است. ویندوز از قابلیت تفسیر و پردازش از سوی سرورهای اختصاصی از طریق دسکتاپ برخوردار است و همچنین چنانچه سیستم عامل سرور هاست شما، ویندوز باشد به لحاظ رابط گرافیکی و گزینههای مدیریتی و راهبری به سیستم خانگی شباهت دارد. بر اساس همین تشابه حتی اگر کسب و کار شما از تیم متخصص IT بهرهمند نباشد و قصد مدیریت و کانفیگ منابع سرور را داشته باشید، استفاده از ویندوز یک انتخاب ایدهآل است. امکان بهرهمندی از رابط راه دور دسکتاپ توسط سرورهای ویندوز وجود دارد و میتوانید با کمک آیکونها و منوی شبیه به سیستم خانگی، مدیریت سرور را نیز انجام دهید. کنترل مدیریت سرور تا سطح تقریبا پیچیده که تنظیمات کانفیگ پایگاه داده، دسترسی کنترل، برنامههای کاربردی و نیز ایمیل شرکت را شامل میشود. این در حالی است که در سیستم عامل لینوکس با دستورات خطی و سینتکس مواجه هستیم.
سیستم عامل لینوکس
سیستم عامل لینوکس در مقایسه با ویندوز اگرچه به نظر میرسد با استقبال کمتری مواجه شده است، اما نمیتوان این نظر را درست پنداشت. زیرا لینوکس دارای توزیعهای مختلفی است و به سختی میتوان به آمار استفاده از پلتفرمهای کد باز از جمله لینوکس دسترسی پیدا کرد. اما با توجه به اینکه سیستم عاملهای گوگل- اندروید مبتنی بر لینوکس هستند، شاهد رقابت بسیار نزدیک بین ویندوز و لینوکس هستیم. سیستم عامل لینوکس در زیرساختهای پیشرفته IT ، بیشتر ایفای نقش میکند و بر همین اساس اجرای 30 درصد وبسایتها برعهده ویندوز است و این درحالی است که این عدد برای لینوکس به 37 درصد می رسد.برای کاربران هاست وب، لینوکس زیرمجموعه یونیکس است. در حقیقت لینوکس یک پلتفرم کدباز توسعهیافته با Unix است که به طور تقریبی اختیار 70 درصد وب هاست جهانی را در دست دارد.
انتخاب بهترین سیستم عامل برای سرور شما
اکنون که با انواع سیستم عاملهای سرور آشنا شدید، انتخاب بهترین سیستم عامل سرور، به نیازهای کسب و کاری شما بستگی دارد و این که به دنبال چه امکاناتی هستید. اولویتهای کاری شما چیست؟ امنیت بالا در اولویت است یا به صرفه بودن و متناسب با بودجه اندک سازمان؟ هرکدام از سیستم عاملهای گفته شده، روی بعضی از موارد متمرکزتر عمل میکنند، پس با تعیین اولویت سازمان خود، میتوانید بهترین سیستم عامل سرور انتخاب کنید. پس برای انتخاب بهترین سیستم عامل سرور بار دیگر تأکید میکنیم که به موارد زیر توجه کنید: مدیریت سرورهای لینوکس آسان نیست و نیاز به تخصص و دانش کافی دارد، حال آنکه مدیریت فایل در آن به سادگی انجام میشود. سیستم عامل با سرعت بالاست و در صورتی که از بودجه کافی برخوردار نیستید و در عین حال سختافزارهای قدرتمند، موردنیازتان نیست، انتخاب لینوکس یک انتخاب ایدهآل است. توجه کنید که پشتیبانی از لایه .Net به طور پیشفرض توسط لینوکس انجام نمیشود، در نتیجه انتخاب لینوکس برای محیط مایکروسافت، انتخاب عاقلانهای نیست. سرورهای ویندوز از مدیریت سادهتری برخوردارند و دلیل آن هم به رابط کاربری user friendly آن برمی گردد. نگهداری از سرورهای ویندوز، هزینه زیادی دارد و ارتقای تمامی نرم افزارها مستلزم صرف هزینه است. ضمن آن که سخت افزار مناسب خود را میطلبد که آنهم، هزینهای جداگانه خواهد داشت. اما هر زبان و فناوری در این سرور قابل استفاده است.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)